Proč se klepou řízky
od Vladimír Mikeš z vydavateľstva Dokořán, s.r.o. 2008
Proč se klepou řízky
od Vladimír Mikeš z vydavateľstva Dokořán, s.r.o. 2008
Autor: | Vladimír Mikeš |
Vydavateľstvo: | Dokořán, s.r.o. |
Rok vydania: | 2008 |
Rok poslednej dotlače: | marec, 2011 |
EAN: | 9788073631437 |
Počet strán: | 200 |
Typ tovaru: | Brožovaná s prebalom, lesklá |
Jazyk: | český |
Rozmery: | 135x200x10 mm |
Podtitul: | Chemie v kuchyni |
Žáner: | ine |
Viac o knihe Proč se klepou řízky (Vladimír Mikeš)
Príprava jedla a jeho konzumácia je pre väčšinu z nás obľúbenou činnosťou. Nie nadarmo vychádza neustále veľké množstvo najrôznejších kuchárskych kníh plných tradičných či experimentálnych receptov. Varenie je však predovšetkým chemický proces, má preto s chémiou veľa spoločného. V knihe žiadne nové recepty nenájdete, ale zato sa dozviete o potravinách veľa zaujímavostí - od ich chemického zloženia, cez to, prečo sa rezne majú naklepať, až po to prečo si červ vyberie vždy to najkrajšie jablko. Nemalý priestor je venovaný aj najrôznejším chemickým látkam (ľudovo nazývaným "éčka"), ktoré sa do potravín pridávajú. Autor, profesor biochémie, je neobhajuje, ale uvádza na pravú mieru niektoré názory na ich prehnanú nebezpečnosť. Súčasťou knihy je kompletný zoznam týchto aditív zoradený podľa ich kódov s popisom pôvodu a technologické funkcie.
Súbory na stiahnutie
Názov | Veľkosť | Formát | Dátum |
---|---|---|---|
Ukážka z knihy | 57,5 kB | 27.08.2013 |