Nákupný košík je prázdny.

Nakúpte za 49,00 € a máte dopravu ZDARMA
Prihlásenie
Zabudli ste heslo?
Ešte nemáte účet? Zaregistrujte sa. Registráciou získate:

  nákup bez nutnosti vypĺňania údajov
  prehľad o stave objednávok
  vernostný program

Registrácia
info@preskoly.sk
Kategórie
  Knihy beletria Jedlá a nápoje Ostatné

Proč se klepou řízky

od Vladimír Mikeš z vydavateľstva Dokořán, s.r.o. 2008 CS jazyk

Proč se klepou řízky

od Vladimír Mikeš z vydavateľstva Dokořán, s.r.o. 2008 CS jazyk

Autor: Vladimír Mikeš
Vydavateľstvo: Dokořán, s.r.o.
Rok vydania: 2008
Rok poslednej dotlače: marec, 2011
EAN: 9788073631437
Počet strán: 200
Typ tovaru: Brožovaná s prebalom, lesklá
Jazyk: český
Rozmery: 135x200x10 mm
Podtitul: Chemie v kuchyni
Žáner: ine
Dostupnosť: Vypredané
Naša cena 7,70 €

Akcia: Diáre k nákupu nad 20 €

Viac informácií

Strážiť produkt Pridať do zoznamu

Viac o knihe Proč se klepou řízky (Vladimír Mikeš)

Príprava jedla a jeho konzumácia je pre väčšinu z nás obľúbenou činnosťou. Nie nadarmo vychádza neustále veľké množstvo najrôznejších kuchárskych kníh plných tradičných či experimentálnych receptov. Varenie je však predovšetkým chemický proces, má preto s chémiou veľa spoločného. V knihe žiadne nové recepty nenájdete, ale zato sa dozviete o potravinách veľa zaujímavostí - od ich chemického zloženia, cez to, prečo sa rezne majú naklepať, až po to prečo si červ vyberie vždy to najkrajšie jablko. Nemalý priestor je venovaný aj najrôznejším chemickým látkam (ľudovo nazývaným "éčka"), ktoré sa do potravín pridávajú. Autor, profesor biochémie, je neobhajuje, ale uvádza na pravú mieru niektoré názory na ich prehnanú nebezpečnosť. Súčasťou knihy je kompletný zoznam týchto aditív zoradený podľa ich kódov s popisom pôvodu a technologické funkcie.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum
Ukážka z knihy 57,5 kB pdf 27.08.2013

Recenzie

Zatvoriť
Program Jošua
Utajeny osud

Naposledy prezerané Zrušiť históriu

Proč se klepou řízky (Vladimír Mikeš)