Technológia 1 prípravy pokrmov (pre UO kuchár)
od Ľ. Verčimáková z vydavateľstva SPN-Mladé letá, s.r.o. 2025
Technológia 1 prípravy pokrmov (pre UO kuchár)
od Ľ. Verčimáková z vydavateľstva SPN-Mladé letá, s.r.o. 2025
Autor: | Ľ. Verčimáková |
Vydavateľstvo: | SPN-Mladé letá, s.r.o. |
Rok vydania: | 2025 |
EAN: | 9788010043378 |
Počet strán: | 144 |
Typ tovaru: | mäkká väzba |
Jazyk: | slovenský |
Škola: | Stredné školy |
Viac o knihe Technológia 1 prípravy pokrmov (pre UO kuchár) (Ľ. Verčimáková)
Učebnica je zameraná na základy prípravy surovín pred tepelnými úpravami. Zapracované sú v nej najnovšie vedecké poznatky i moderné trendy v gastronómii. Text je doplnený fotografiami a schémami.
- Učebnica je určená pre základný odborný teoretický predmet.
- Jej obsah je v súlade s inovovaným ŠVPa je zameraný na
- základy prípravy surovín pred tepelnými úpravami
- charakteristiku základných tepelných úprav
- na uplatňovanie zásad racionálnej výživy v odboroch kuchár, kuchárka, pracovník v gastronómii, pracovníčka v gastronómii, čašník, servírka.
- Autorka pri tvorbe učebnice zapracovala najnovšie vedecké poznatky, súčasné moderné trendy v gastronómii. Využívala metódy, ktoré rozvíjajú aktivitu, samostatnosť, tvorivosť žiakov.
- Učebný text je doplnený vhodnými fotografiami, schémami.
- Za každou kapitolou sú zhrnutia nových pojmov a kontrolné otázky.
- V úlohách na samostatnú prácu si žiaci overujú získané vedomosti.
- Ak sa rozhodnú si učebnicu ponechať, môžu si priamo do textu dopĺňať chýbajúce údaje. V praxi sa môžu vždy k teórii vrátiť.
- Nová učebnica sa stane určite výbornou odbornou pomôckou aj pre vyučujúcich.