Nákupný košík je prázdny.

Nakúpte za 49,00 € a máte dopravu ZDARMA
Prihlásenie
Zabudli ste heslo?
Ešte nemáte účet? Zaregistrujte sa. Registráciou získate:

  nákup bez nutnosti vypĺňania údajov
  prehľad o stave objednávok
  vernostný program

Registrácia
02 / 44 633 762
Kategórie
  Knihy beletria Jedlá a nápoje Zdravá, štíhla kuchyňa

Recepty pre kardiakov

od Zlatica Beňová z vydavateľstva MAFRA Slovakia, a.s. jún, 2023 SK jazyk

6,03 €
-20%

Recepty pre kardiakov

od Zlatica Beňová z vydavateľstva MAFRA Slovakia, a.s. jún, 2023 SK jazyk

Autor: Zlatica Beňová
Vydavateľstvo: MAFRA Slovakia, a.s.
Rok vydania: jún, 2023
EAN: 9788082540720
ISBN: 978-80-8254-072-0
Počet strán: 208
Typ tovaru: Viazané knihy
Jazyk: slovenský
Rozmery: 166x234x15 mm
Žáner: Varenie, nápoje, diéty, Zdravie, starostlivosť o telo
Vydanie: 1
Tovar posielame do 3 pracovných dní
Objednajte dnes do 13:30 a tovar pravdepodobne odošleme v utorok 11.3.2025
7,50 €*
-20%
Naša cena 6,03 €

Akcia: Diáre k nákupu nad 20 €

Viac informácií

Strážiť produkt Pridať do zoznamu

Viac o knihe Recepty pre kardiakov (Zlatica Beňová)

Aj stravovanie môže byť súčasťou liečby pri rôznych diagnózach. Inak to nie je ani pri ochoreniach srdca a ciev. To, že si výberom vhodných potravín na náš tanier môžeme zlepšiť zdravotný stav a predchádzať rôznym závažným ochoreniam, už hovoria nielen vedci, ale aj lekári, športovci, výživoví poradcovia, ale aj samotní pacienti. Veď prejedanie či vysoko kalorická strava vedú k ateroskleróze, čo je postupné upchávanie ciev. Tento stav časom vedie k infarktu či mozgovej porážke. Ak si nedávate pozor na to, čo jete, dopracujete sa k obezite a s ňou sú spojené aj ďalšie zdravotné problémy: vysoký tlak, ťažkosti s kĺbmi, bolesťami žalúdka, dochádza k ničeniu pečene či obličiek. V skutočnosti to, čo jeme, ovplyvňuje každý orgán v našom tele. Jedlá v tejto knihe sú zostavené tak, aby pri ich konzumácii podporovali zdravie, veď jesť potrebujeme. Dúfam, že vás budeme inšpirovať nielen chutne jesť, ale aj viac sa zaujímať o svoje zdravie. Tak príjemné varenie.

Ukážka:

Polievka z červenej šošovice

Suroviny:
200 g červenej šošovice
45 g cibule
200 g mrkvy
10 g cesnaku
15 g olivového oleja
5 g rímskej rasce
3 g karí korenia
šťava a kôra z jedného malého citróna
čierne korenie
soľ
čerstvé bylinky

Postup:

1. Šošovicu niekoľkokrát premyjeme.
2. Cibuľu nakrájame nadrobno a restujeme ju na olivovom oleji.
3. Pokrájanú a očistenú mrkvu pridáme na spenenú cibuľku. Premiešame. Osolíme, ochutíme čerstvo
mletým korením, nastrúhaným cesnakom, rascou a karí.
4. Pridáme šošovicu, zalejeme vriacou vodou a varíme úplne domäkka.
5. Polievka má byť hustá, preto časť polievky rozmixujeme.
6. Dochutíme kôrou a šťavou z citróna. Podávame horúcu s nasekanými čerstvými bylinkami, napríklad petržlenovou vňaťou.


Vedeli ste?

· červená šošovica sa označuje aj za kráľovnú strukovín, pretože obsahuje omnoho viac bielkovín ako väčšina iných strukovín
· je skvelým zdrojom vitamínov B a železa
· je ľahko stráviteľná a nespôsobuje nadúvanie
· znižuje cholesterol, upravuje tlak a má tak pozitívny vplyv aj na zdravie srdca

Recenzie

Zatvoriť
Program Jošua
Umenie podnikať

Naposledy prezerané Zrušiť históriu

Recepty pre kardiakov (Zlatica Beňová)