Nákupný košík je prázdny.

Nakúpte za 49,00 € a máte dopravu ZDARMA
Prihlásenie
Zabudli ste heslo?
Ešte nemáte účet? Zaregistrujte sa. Registráciou získate:

  nákup bez nutnosti vypĺňania údajov
  prehľad o stave objednávok
  vernostný program

Registrácia
02 / 44 633 762
Kategórie
  Knihy beletria Jedlá a nápoje Kuchárky

Nová kuchárska kniha

od Terézia Vansová z vydavateľstva Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o. jún, 2022 SK jazyk

  • Nová kuchárska kniha (Terézia Vansová)
  • Nová kuchárska kniha (Terézia Vansová)
  • Nová kuchárska kniha (Terézia Vansová)
19,17 €
-23%

Nová kuchárska kniha

od Terézia Vansová z vydavateľstva Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o. jún, 2022 SK jazyk

Autor: Terézia Vansová
Vydavateľstvo: Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.
Rok vydania: jún, 2022
EAN: 9788022212175
ISBN: 978-80-222-1217-5
Počet strán: 353
Typ tovaru: Pevná väzba s prebalom, lesklá
Jazyk: slovenský
Rozmery: 135,0x200,0x0,0 mm
Edícia: Fond na podporu umenia
Žáner: Varenie, nápoje, diéty
Vydanie: 1
Dostupnosť: na sklade
Objednajte dnes do 13:30 a tovar pravdepodobne odošleme v pondelok 10.3.2025
24,90 €*
-23%
Naša cena 19,17 €

Akcia: Diáre k nákupu nad 20 €

Viac informácií

Strážiť produkt Pridať do zoznamu

Viac o knihe Nová kuchárska kniha (Terézia Vansová)

Obsahuje vyše 900 vyskúšaných a osvedčených receptov, ktoré zodpovedajú požiadavkám nielen jednoduchej, ale i najlepšej kuchyne.


Každá doba má svoju kuchársku knihu. A každá kuchárska kniha nám vie okrem receptov prezradiť ešte niečo navyše: esenciu doby, malú ochutnávku bežného života, ľudský pohľad na svet: čo je pre súčasníka dôležité, čím sa musí denno-denne pri príprave jedla zaoberať a ako vyriešil úlohy či prekážky, ktoré sa v predošlých kuchárkach zdolávali len s veľkou námahou.
Podobne je takou našou spoločnou pamäťou doby Nová kuchárska kniha Terézie Vansovej, lenže v oveľa väčšom meradle. Terézia Vansová, významná slovenská spisovateľka a gazdinka, totiž knihu zostavila prevažne na základe receptúr, ktoré jej zasielali čitateľky ženského časopisu Dennica v rokoch 1898 až 1908. Prvýkrát vyšla v roku 1914, o jedenásť rokov neskôr ju Vansová doplnila a prepracovala pre potreby druhého vydania z roku 1925.
Východiskom pre naše vydanie Novej kuchárskej knihy je tretia edícia z roku 1930 od nakladateľa Františka Klimeša. Naším zámerom však nie je ponúknuť reprint pôvodného diela. Táto dnes už kultová kuchárska kniha má zaiste nespornú faktografickú hodnotu – ukazuje totiž, čo a akým spôsobom sa v slovenských (a predovšetkým v meštianskych) domácnostiach varilo na prelome 19. a 20. storočia, aj ako sa v „lepších“ domoch pristupovalo k stolovaniu. Autorkine početné poznámky k príprave jedál, servírovaniu, stolovaniu aj vedeniu domácnosti navyše poskytujú jedinečný, fascinujúci pohľad na to, ako Vansová vnímala ženu a jej úlohu v domácnosti.
Nad tento rámec však má Nová kuchárska kniha, ktorú vydávame pri príležitosti 80. výročia úmrtia Terézie Vansovej vo výnimočnej grafickej úprave štúdia Pergamon, potenciál byť v 21. storočí nielen čriepkom zo zašlých čias, ale aj živou, príjemnou a originálnou alternatívou k rozsiahlej ponuke moderných kuchárskych kníh a odpoveďou na večnú otázku gazdiniek: Čo variť?

Recenzie

Zatvoriť
Program Jošua
Utajeny osud

Naposledy prezerané Zrušiť históriu

Nová kuchárska kniha (Terézia Vansová)