Diár osobnej premeny
od Antónia Mačingová z vydavateľstva AntoniaLifestyle28, s.r.o. november, 2020
Diár osobnej premeny
od Antónia Mačingová z vydavateľstva AntoniaLifestyle28, s.r.o. november, 2020
Autor: | Antónia Mačingová |
Vydavateľstvo: | AntoniaLifestyle28, s.r.o. |
Rok vydania: | november, 2020 |
EAN: | 9788089868117 |
Počet strán: | 170 |
Typ tovaru: | Brožovaná bez prebalu, lesklá |
Jazyk: | slovenský |
ISBN: | 978-80-89868-11-7 |
Viac o knihe Diár osobnej premeny (Antónia Mačingová)
Diár ročnej premeny, nemá časové obmedzenie. Je vytvorený tak, aby sa rok Vašej premeny začal vtedy, kedy sa pre premenu rozhodnete Vy sama :).
Je určený tým, ktorí hľadajú zdravý a chutný spôsob stravovania, pre posilnenie imunity a postupné zbavenie sa zdravotných problémov.
Naučíte sa inak variť a štíhlosť bude “čerešničkou na torte”.
- na svoje si prídu aj tí, ktorí nekonzumujú mäso - vegetariáni ( v Diári je 28-čka vytvorená práve pre nich )
- ale aj tí, ktorí mäso obľubujú
- tí, ktorí vynechávajú v strave cukor - cukrfree
- ale aj "bezlepkári"- recepty vhodné aj pri bezlepkovom stravovaní
V Diári okrem toho nájdete aj 49 úplne nových receptov a z nich vytvorený jedálniček. Ja verím, že budú chutiť celej rodine.
“Varte “srdcom”. Do prípravy jedál zapojte všetky Vaše zmysly. Vaša kuchyňa sa tak stane stredom vesmíru, kam sa bude partner/ka ponáhľať” :)
Ukážka z knihy:
KTORÉ NAJČASTEJŠIE POUŽÍVAM V MOJICH RECEPTOCH
MORSKÉ RYBY, VAJÍČKA, ORECHY, MORSKÁ SOĽ...
ďalej morčacie mäso, kuracie mäso, hovädzie mäso, vnútornosti (tie samozrejme z overeného zdroja kvalitných produktov, bez používania rastových hormónov a ATB), paraorechy, klíčky, paradajky, droždie, cesnak, huby... Toto všetko je zdrojom selénu, ktorý znemožňuje, ale aj spomaľuje rast novotvarov. Spolu s vitamínom E je silným antioxidantom. Jeho najväčším nepriateľom sú, hádajte čo? Áno, sladkosti a cukor...
BROKOLICA
napriek tomu, že mnohé na brokolicu frflú, pre mňa je už viac ako 20 rokov základná surovina v kuchyni. Podporuje imunitu a radí sa medzi potraviny, ktoré sú prospešné pri predchádzaní vzniku rakoviny. Vysoký obsah vlákniny, ktorá je prospešná črevnej mikroflóre, látok, ktoré prospievajú mozgu a zdraviu jeho buniek, tiež ochraňuje DNA... „No a nejedzte ju :)". Ja ju pripravujem na mnoho spôsobov. Či už na pare, varenú, surovú v šalátoch, alebo ako súčasť pečenej zeleniny - vynikajúca prílohe k čomukoľvek.
Obsahuje flavonoid kvercetín, ktorý je prirodzeným antioxidantom a antihistaminikom, má protizápalové účinky. Podobne ako cvikla, je zdrojom kyseliny listovej, preto tie zlepšenia chronických zdravotných problémov, o ktorých mi píšete - a ešte navyše obsahuje vitamín C a K.
PÓR
obsahuje vitamíny A a K, ktorý, okrem iného, zlepšuje pevnosť kostí pri osteoporóze, zmierňuje nevoľnosti v tehotenstve, zmierňuje straty krvi počas menštruácie (vitamín K nájdete vo viacerých potravinách v 28-čke). Kedže sa tvorí v hrubom čreve, veľmi dôležité je dbať o jeho kondíciu správnou skladbou stravy. Pór do tela dopĺňa železo. Zdravé črevo - bráni strate železa. Vnímate to prepojenie zdravia so správnou skladbou a výberom potravín?
RUŽIČKOVÝ KEL
používam ho ako prílohu k mäsu alebo ryži. A zase - vynikajúci zdroj vitamínu K a C. Vitamín C pomáha hojeniu rán, UĽAHČUJE VSTREBÁVANIE železa (takže ružičkový kel pripravený na póre je skvelá voľba pre naše zdravie). Vitamín C pôsobí proti starnutiu a tiež napomáha metabolizácii tuku.