Nákupný košík je prázdny.

Nakúpte za 49,00 € a máte dopravu ZDARMA
Prihlásenie
Zabudli ste heslo?
Ešte nemáte účet? Zaregistrujte sa. Registráciou získate:

  nákup bez nutnosti vypĺňania údajov
  prehľad o stave objednávok
  vernostný program

Registrácia
info@preskoly.sk
Kategórie
  Knihy beletria Veľké upratovanie skladov Jedlá a nápoje Múčniky, pečenie

Kváskovanie. Recepty z kvásku (1. akosť)

od Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau z vydavateľstva Plutos Company, s.r.o 2016 SK jazyk

Kváskovanie. Recepty z kvásku (1. akosť)

od Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau z vydavateľstva Plutos Company, s.r.o 2016 SK jazyk

Autor: Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau
Vydavateľstvo: Plutos Company, s.r.o
Rok vydania: 2016
EAN: 9788097208523
Počet strán: 345
Typ tovaru: Pevná väzba
Jazyk: slovenský
Rozmery: 170x240 mm
Žáner: Kuchárske knihy
Poškodenie: poškodený obal
Dostupnosť: Vypredané
Naša cena 17,94 €
Strážiť produkt Pridať do zoznamu
Kváskovanie. Recepty z kvásku (1. akosť) (Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau)

Dôvod zľavy: poškodený a natrhnutý obal.

(šípka môže zobrazovať poškodenie)

Produkt bol vystavený na našej predajni a má drobné poškodenie (prípadne výrobnú chybu), ktoré môžete vidieť na obrázku. Produkt je nový, nepoužívaný.

Dôvod cenového zvýhodnenia: poškodený a natrhnutý obal.

Poškodenie sa môže líšiť od ukážky (v prípade, ak máme viac kusov skladom). 

Viac o knihe Kváskovanie. Recepty z kvásku (1. akosť) (Naty Žúreková Štefková, Daniela Rau)

Pozor, v roku 2017 nám autorky prinášajú novú knižku Kvaskovanie 2.

 

Varíme a pečieme s láskou s kváskom.

 

Kniha plná úžasných jedál, ktoré už len pohľadom dokazujú, že kváskovať sa oplatí. Nájdete v nej recepty od odborníčok a aktívnych kváskových pekárok zo Slovenska i z Čiech.

 

Kniha je vhodná pre všetkých, ktorí majú problémy s trávením, alergie, intolerancie, alebo vyhľadávajú kvalitu a zdravý životný štýl. Začiatky nahrádzania kvasníc kváskom sú často obdobím plného otázok, na ktoré potrebujete poznať odpoveď, aby vaše kváskové dielo vyšlo tak, ako má. Lenže ako sa máte vyznať v rôznych informáciách na internete, ktoré sa vzájomne odlišujú?

 

Nemusíte už viac hľadať, v tejto kuchárskej knihe nájdete o kvásku a kváskovaní všetko od A do Z :-)

 

V knihe nájdete pestrú paletu 65 sladkých i slaných jedál napečených, navarených alebo usmažených pomocou kvásku. Výbornou správou je, že kváskovanie je vhodné aj pre celiatikov, v knihe je aj samostatná kapitola úžasných bezlepkových chlebov a iných jedál. Kniha je určená nielen pre vás už kváskujúcich ľudí, ktorí sa chcete dozvedieť nové a osvedčené recepty z kvásku, ale aj pre vás úplných začiatočníkov, ktorí sa podľa knihy naučíte ľahko a dobre kváskovať. Perfektné je, že v knihe okrem množstva zaujímavých receptov nájdete aj návod, ako si svoj kvások založíte, ako sa oň máte starať, ďalej tipy a triky pri práci s lepkovým i bezlepkovým cestom, ba dokonca aj popis chýb chleba a aj kvásku, ktoré môžu pri pečení nastať. V receptoch je všetko pekne a postupne vysvetlené, dokonca aj s fotkami postupu, aby ste vedeli, ako má cesto priebežne vyzerať.

 

Jednoducho zhrnuté: konečne komplexná kniha zameraná na kvások a kváskovanie.

 

V tejto unikátnej kuchárskej knihe nájdete:

  • 65 receptov z kvásku
  • Bezlepkové recepty z kvásku
  • Ako urobiť kvások
  • Ako sa starať o domáci kvások
  • Celá výroba kvásku
  • Príprava kvásku pred pečením
  • Chyby chleba a kvásku počas pečenia
  • Kvások a jeho zdravotné účinky
  • História kvásku
  • Zaujímavosti o kvásku
  • Ďalšie tipy a triky pri pečení a varení s kváskom

Prečo je pečenie z kvásku lepšie ako z droždia?

Pretože keď varíte a pečiete z kvásku:

  • Viete čo jete
  • Chutí to ako od babičky
  • Je to zdravšie pre deti a celú rodinu
  • Je to vhodné pre HIT a celiatikov a odporúčané pre diabetikov
  • Je to stráviteľnejšie pre naše telo
  • Odkysľuje náš organizmus
  • Je to trvanlivejšie
  • Vyženie nudu a vnesie vášeň k pečeniu

Kvások nie je droždie a kvasené je iné než kysnuté. Kvások prospieva nášmu organizmu oveľa viac než droždie. Keď varenie a pečenie s kváskom vyskúšate, pochopíte...

 

Ukážka z knihy: 

 

AKTIVÁCIA USUŠENÉHO KVÁSKU

 

Kvások vysypeme do misky, najlepšie sklenený a pomaly zalievame vodou za stáleho miešania do konzistencie redšieho cesta. Necháme prebudiť pri izbovej teplote.

V momente, keď vidíme aktivitu kvásku - bublinky, kvások dokŕmime ako zvyčajne a necháme pri izbovej teplote 9-12 hodín. Následne je kvások pripravený na rozkvasenie.

 

ZAMRAZENIE KVÁSKU

 

Kvások si nadávkujeme čajovou lyžicou na tanierik a vložíme do mrazničky na cca 2 hodiny. Malé kôpky na povrchu spevnejú a zostanú pekne samostatne. Zamrznuté kôpky premiestnime do uzatvárateľnej nádoby a dáme naspäť do mrazničky.

 

AKTIVÁCIA ZMRAZENÉHO KVÁSKU

 

Jednu kôpku kvásku zalejeme 50g mierne vlažnej vody a necháme vo vode pri izbovej teplote rozmraziť. Rozmrznutý kvások dokŕmime múkou a necháme pri izbovej teplote 9-12 hodín. Následne je pripravený na rozkvasenie.


Dôležité:


Je viacero metód starostlivosti o kvások. Jedna z metód radí uchovávať v chladničke len 1-2 PL kvásku a použiť ho celý do štartéra v recepte. Po prekvasení štartéra si z neho odobrať 1-2 PL kvásku naspäť do nádoby v chladničke.

 

Táto metóda má však viac nevýhod:

 

• Ak zabudneme zo štartéra kvások odobrať naspäť do chladničky, o kvások prídeme, pretože sme ho celý použili v recepte.

 

• Ak budeme piecť zo štartéra, ktorý je z inej múky než je materský kvások, vznikne nám mix rôznych múk. Nový kvások už nebude čisto ražný, ale napr. pšenično-ražný. Ak chceme mať 100% čisté kvásky, v chladničke by sme mali mať každý kvások vo zvlášť nádobe. O kvásky z rôznych typov múk sa stará totižto rozdielne.

 

Preto v tejto knihe odporúčame sa starať o kvások nasledovne: V pohári v chladničke si nechávame 2-3 PL materského kvásku a po odobratí 1-2 PL do štartéra v recepte si kvások v pohári dokŕmime s 1 PL múky a 1 PL vody. Necháme niekoľko hodín pri izbovej teplote prekvasiť, pričom viečko na pohári necháme len voľne položené. Následne viečko dotiahneme, kvások odložíme do chladničky a venujeme sa štartéru v recepte. Takto predídeme strate kvásku z dôvodu zabudnutia odohrania si na ďalšie pečenie a takisto si uchováme druhovú čistotu kvásku (budeme mať stále čisto ražný kvások a nie ražno špaldovo-pšeničný).

5,0 z 5 (1x)

Recenzie

Zatvoriť
Marta K. overený používateľ 21. máj 2023
som spokojná

Súvisiace tovary

Kváskový chleba (Pavla Momčilová)
Kváskový chleba
Pavla Momčilová | Pavla Momčilová (2015) CS jazyk
Pomocník a radca pre všetkých, ktorí doma pečú kváskový chleba. Kniha vyplýva z viac ako 30-ročných skúseností autorky a priateľov z prípravy chutného a trvanlivého kváskového chleba a z kvalitnej odbornej literatúry. V otázkach a odpovediach nájdete rady, ako pripraviť kvások a cesto v stupňoch či zrýchlenými postupmi, ako si...
Posielame do 3 pracovných dní
10,76 €*8,01 €
-26%
Vianocna nadielka - DAN
Umenie podnikať

Naposledy prezerané Zrušiť históriu

Kváskovanie. Recepty z kvásku (1. akosť) (Pavla Momčilová)