Nákupný košík je prázdny.

Nakúpte za 49,00 € a máte dopravu ZDARMA
Prihlásenie
Zabudli ste heslo?
Ešte nemáte účet? Zaregistrujte sa. Registráciou získate:

  nákup bez nutnosti vypĺňania údajov
  prehľad o stave objednávok
  vernostný program

Registrácia
02 / 44 633 762
Kategórie
  Knihy beletria Jedlá a nápoje Potravinárstvo, gastronómia

Zloženie potravín a potravinových surovín

od Judit Süli; Anna Sobeková; Zuzana Bujdošová z vydavateľstva Vydavateľstvo OSVETA júl, 2019 SK jazyk

37,23 €
-17%

Zloženie potravín a potravinových surovín

od Judit Süli; Anna Sobeková; Zuzana Bujdošová z vydavateľstva Vydavateľstvo OSVETA júl, 2019 SK jazyk

Autor: Judit Süli; Anna Sobeková; Zuzana Bujdošová
Vydavateľstvo: Vydavateľstvo OSVETA
Rok vydania: júl, 2019
EAN: 9788080634759
Počet strán: 588
Typ tovaru: Pevná väzba bez prebalu, lesklá
Jazyk: slovenský
Rozmery: 176,0x250,0x0,0 mm
Žáner: Potravinárstvo
ISBN: 978-80-8063-475-9
Tovar posielame do 3 pracovných dní
Objednajte dnes do 13:30 a tovar pravdepodobne odošleme v stredu 12.3.2025
45,- €*
-17%
Naša cena 37,23 €

Akcia: Diáre k nákupu nad 20 €

Viac informácií

Strážiť produkt Pridať do zoznamu

Viac o knihe Zloženie potravín a potravinových surovín (Judit Süli; Anna Sobeková; Zuzana Bujdošová)

Potraviny sú zložité systémy tvorené veľkým počtom chemických zlúčenín s rôznymi vlastnosťami. Pri ich spracovaní, úprave a skladovaní dochádza k viacerým biochemickým, chemickým a fyzikálnym zmenám. Znalosť týchto procesov umožňuje zmeny v potravinách regulovať a usmerňovať žiaducim smerom. Vyžaduje si to však dostatočné vedomosti o skutočnom (chemickom) zložení základných surovín pre potraviny a poznanie možných vzájomných interakcií jednotlivých zložiek. Tieto poznatky sú dôležité aj pre odborníkov, ktorí sa zaoberajú kontrolou kvality potravín. Záujem o zloženie potravín narastá aj u bežných konzumentov. Výživové poradenstvo sa často zakladá na dlhoročných skúsenostiach a vedomostiach z rôznych oblastí výživy, ale globalizácia vo svete potravín kladie zvýšené nároky na chemické vzdelanie aj u výživových poradcov.Cieľom autoriek prekladanej knihy je oboznámiť odborníkov v oblasti kontroly potravín, lekárov, odborníkov na výživu, študentov študujúcich príslušné odbory, ale aj širokú verejnosť o zložení najdôležitejších skupín potravín.Potraviny a stravovanie patria do kategórie enormne medializovaných tém. Mediálny tlak na konzumenta je obrovský a aj keď sa vedecké poznatky o potravinách a výžive každým dňom rozširujú a prehlbujú, vo virtuálnom svete sa šíri čoraz viac nezmyslov a marketingových poloprávd. Proti nim sa dá bojovať iba nevedomosťami, posilnením chemických základov vedy o výžive a účinnou osvetou. Pevne dúfame, že táto kniha bude malým príspevkom v boji na strane pravdy.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum
Ukážka z knihy 530,1 kB pdf 26.08.2019

Recenzie

Zatvoriť
Opica Skorica na potulkach po Slovensku
Umenie podnikať

Naposledy prezerané Zrušiť históriu

Zloženie potravín a potravinových surovín (Judit Süli; Anna Sobeková; Zuzana Bujdošová)