Zázračná detoxikácia
od Robert Morse, N.D. z vydavateľstva Citadella 2016
Zázračná detoxikácia
od Robert Morse, N.D. z vydavateľstva Citadella 2016
Autor: | Robert Morse, N.D. |
Vydavateľstvo: | Citadella |
Rok vydania: | 2016 |
EAN: | 9788081820380 |
Počet strán: | 385 |
Typ tovaru: | Brožovaná väzba |
Jazyk: | slovenský |
Rozmery: | 190x248 mm |
Žáner: | Zdravie, štýl života |
Formát: | A4 |
Viac o knihe Zázračná detoxikácia (Robert Morse, N.D.)
Revitalizuje každý systém vášho tela.
Maximalizuje liečivú silu prírody.
Zbavujte telo toxínov.
Lieči príčiny ochorení.
Surová strava a bylinky pre komplexnú regeneráciu buniek.
Kniha Zázračná detoxikácia vás naučí, ako očistiť svoje telo od jedov, ktoré ničia vaše zdravie a začať proces komplexnej regenerácie buniek vedúci k skutočnému ozdraveniu. Dr. Robert Morse v nej na pozadí svojich tridsaťročných klinických skúseností a uzdravovania tisíciek pacientov trpiacich od nadváhy až po rakovinu odhaľuje svoj vlastný liečebný systém – zázračnú detoxikáciu.
V tejto knihe nájdete:
- Všetko o detoxikácii, vrátane odpovedí na otázky: Prečo detoxikovať? Kedy detoxikovať? Čo možno od detoxikácie očakávať? Ako detoxikácia funguje a ako dlho trvá?
- Vysvetlenie, ako používať konkrétne surové potraviny a bylinky na očistu a ozdravenie každého orgánu a systému a napravenie nerovnováhy v tele.
- Podrobnosti o vzájomnom prepojení tela, mysle a duše potrebné pre dosiahnutie celoživotného zdravia.
- Zásady zázračného detoxikačného stravovania a informácie o tom, ako si ich osvojiť a vniesť do života.
- Nespočetné množstvo ľahko použiteľných odkazov: zoznamy byliniek, recepty na bylinné zmesi, prehľad vlastností jednotlivých potravín, minerálov, fytochemikálií a bunkových solí a iných dôležitých látok, recepty využívajúce živé potraviny, všeobecné usmernenia a návody; a rozsiahly glosár a bibliografiu.
Jedna vec, ktorú viem o Dr. Morsem S URČITOSŤOU, je, že jeho skutky sa zhodujú s jeho slovami. Táto úžasná kniha vás krok za krokom prevedie každým aspektom detoxikácie a budovania celkového zdravia a vitality. Je studnicou informácií ako pre začiatočníkov, tak aj pre tých, ktorí sa usilujú žiť zdravo už nejaký čas.
- DAVID WOLFE, generálny riaditeľ: www.rawfood.com, autor kníh Úspešná slnečná diéta a Strava pre krásu.
Veľmi praktická kniha plná informácií. Prostredníctvom vzdelávania pomáha ľuďom pomôcť samým sebe a dlhodobo podporovať vlastné celkové zdravie. Existuje snáď lepší spôsob služby Pánovi, ako vzdelávanie ľudí?
- GARY L. AXLEY, N.M.D., D.O.; rektor Južnej univerzity naturopatickej medicíny.
Táto kniha je výsledkom dôkladného výskumu. Mala by patriť do knižnice každého odborníka i laika. Je predurčená na to, aby sa stala klasikou.
- DONALD VESSER BODEEN, D.C., Ph.D.
ČÍTANIE TEJTO KNIHY je spirituálnym, mentálnym a fyzickým požehnaním pre dokonalé telesné zdravie. Vďaka, Dr. Morse, za túto úžasnú knihu!
- DR. ED DAVID, N.D., Centrum zdravotného vzdelávania
Ukážka z knihy:
MODUL 2.1
Štyri základné procesy
Trávenie
Každá prijatá potrava musí prejsť procesom „trávenia“, keď telo rozloží jej štruktúru na jednotlivé stavebné materiály a pohonné látky. Telo potrebuje tieto suroviny ako zdroj energie na svoje fungovanie, ale tiež výstavbu a obnovu.
Štiepenie potravy zabezpečuje pôsobenie enzýmov, ktoré začína v ústach alkalickým trávením cukrov a tukov. Žalúdok produkuje tráviaci enzým zvaný pepsín, enzým potrebný na počiatočné trávenie bielkovín, ktorý funguje len v kyslom prostredí vytváranom kyselinou chlorovodíkovou. Ďalšie trávenie prebieha v tenkom čreve, ktorého prostredie je zásadité. Ak nie je potrava správne rozštiepená, buď pre nedostatočnú činnosť pankreasu, žalúdka a črevného traktu, alebo nesprávnu kombináciu potravín, trpíme plynatosťou spôsobenou fermentáciou a/alebo hnitím nestrávených zvyškov jedla. Čím sú problémy s plynatosťou väčšie, tým nedosta-točnejšia je činnosť týchto orgánov a/alebo tým horšia je skladba potravín.
Telo štiepi skonzumovanú potravu nasledovne: bielkoviny sa štiepia na aminokyseliny, materiál potrebný na výstavbu a obnovu. Cukry (škroby a zložené cukry) sa štiepia na jednoduché cukry, ktoré slúžia telu ako palivo. Tuky sa štiepia na mastné kyseliny a glycerol, potrebné na výstavbu a obnovu, ale aj v núdzových situáciách.
Je dôležité uvedomiť si, že v ústach máme alkalické tráviace enzýmy potrebné na štiepenie cukrov a tukov. V žalúdku máme pepsín, enzým slúžiaci na počiatočné trávenie bielkovín. V pankrease a v celej prvej časti tenkého čreva máme alkalické tráviace enzýmy, ktoré dokončujú trávenie bielkovín, škrobov, cukrov a tukov. Rovnako dôležité je vedieť, že väčšina procesov prebiehajúcich v našom tele je zásaditej povahy.
Trávenie je prvým procesom, ktorý musí prebehnúť v zdravom tele. U mnohých ľudí je však už tento proces problematický. Ak ste veľmi chudí alebo máte nedostatok svalového tkaniva, existuje vysoká pravdepodobnosť, že vaše telo nedokáže správne spracovávať (štiepiť) potravu, ktorú prijímate.
Vstrebávanie
Keď je potrava rozštiepená, telo musí vstrebať tieto stavebné materiály, palivá a ďalšie zložky, medzi ktoré patria napríklad tkanivové soli, vitamíny, triesloviny, alkaloidy a flavonoidy. Tie putujú prostredníctvom krvného riečiska do buniek ako zdroj energie, obnovy a stimulácie alebo stavebný materiál, prípadne sa v nich ukladajú na neskoršie použitie. Vstrebávanie sa uskutočňuje prostredníctvom klkov (prstovitých výstupkov na povrchu niektorých membrán) a drobných pórov v sliznici tenkého i hrubého čreva. Vstrebávanie by malo byť jednoduchým procesom, no črevá väčšiny ľudí sú zanesené hustou gumovitou látkou nazývanou „mukoidný plak“. Tento hustý povlak vznikajúci v gastrointestinálnom trakte sa skladá z lepku, hlienu, cudzích proteínov a ďalších zvyškov potravy, ktoré sa správajú skôr ako lepidlo než živiny! Najväčší podiel na tvorbe tohto plaku majú rafinované cukry, obilniny, mäso a mliečne výrobky.
Súvisiace tovary
Aké je tajomstvo čerstvých ovocných a zeleninových štiav? Prečo tak blahodarne pôsobia na naše zdravie? Aké sú možnosti ich použitia pri najrozmanitejších onemocneniach? Na všetky tieto otázky prístupnou formou odpovedá táto obľúbená praktická príručka. Skoro 70 bežných i menej známych druhov ovocia a zeleniny a ich využite pre naše zdravie a krásu. Vitamíny, minerály, acidobázická...