Tradičné račianske jedlá
od Janata z vydavateľstva Plat4M, spol. s r.o. 2013
Tradičné račianske jedlá
od Janata z vydavateľstva Plat4M, spol. s r.o. 2013
Autor: | Janata |
Vydavateľstvo: | Plat4M, spol. s r.o. |
Rok vydania: | 2013 |
EAN: | 9788089642076 |
Počet strán: | 134 |
Typ tovaru: | Pevná väzba |
Jazyk: | slovenský |
Rozmery: | 130x210x10 mm |
Žáner: | Kuchárske knihy |
Formát: | A5 |
Vydanie: | 1 |
Viac o knihe Tradičné račianske jedlá (Janata)
František Janata patrí nepochybne k najznámejším slovenským kulinárskym mágom vôbec. Za celý svoj aktívny profesionálny kuchársky život vykúzlil tisíce a tisíce chutných pokrmov, po ktorých skonzumovaní sa ešte dlho šťastlivci od novozélandského Aucklandu cez japonské Kyoto až po portugalský Lisabon oblizovali a vychutnávali jeho očarujúce kulinárske skvosty. Zaslúžene je aj preto držiteľom prestížneho ocenenia WACS, ktorým sa môže hrdiť iba 81 najlepších kuchárov na celom svete.V tejto knihe sa František Janata rozhodol predstaviť širokej verejnosti tradičné jedlá, ktoré sa už od nepamäti pripravovali v jeho rodnej obci Rača. Spolu so svojou bývalou spolužiačkou, úspešnou podnikateľkou na poli kulinárskom i vinárskom Ankou Zvozilovou, predstavujú recepty ich mám a starých mám. Ponúkajú nám jedlá zvláštnych názvov, tvarov a chutí. Šmor, vajsprádlová omáčka, knofla či beleše, súkance, opantance alebo perky. Odkrývajú zabudnuté jedlá, ktoré ešte v minulom storočí boli úplnou samozrejmosťou každodenného života. Kniha je popudom oživiť tradičnú račiansku kuchyňu, predstaviť jej širokú ponuku nielen domáci občanom Rače, ale umožniť spoznávanie zabudnutých chutí a kuchárskych postupov pre všetkých ostatných.