Nákupný košík je prázdny.

Nakúpte za 49,00 € a máte dopravu ZDARMA
Prihlásenie
Zabudli ste heslo?
Ešte nemáte účet? Zaregistrujte sa. Registráciou získate:

  nákup bez nutnosti vypĺňania údajov
  prehľad o stave objednávok
  vernostný program

Registrácia
02 / 44 633 762
Kategórie
  Knihy beletria Jedlá a nápoje Spracovanie potravín

Babičkina špajza nad zlato

od Stanislava Preclíková Wurfl; Renato Magát z vydavateľstva Vydavateľstvo Príroda, s.r.o. 2013 SK jazyk

Babičkina špajza nad zlato

od Stanislava Preclíková Wurfl; Renato Magát z vydavateľstva Vydavateľstvo Príroda, s.r.o. 2013 SK jazyk

Autor: Stanislava Preclíková Wurfl; Renato Magát
Vydavateľstvo: Vydavateľstvo Príroda, s.r.o.
Rok vydania: 2013
Rok poslednej dotlače: marec, 2014
EAN: 9788007021907
ISBN: 978-80-07-02190-7
Počet strán: 400
Typ tovaru: Vystlaná väzba
Jazyk: slovenský
Rozmery: 165,0x240,0x0,0 mm
Žáner: Kuchárske knihy
Formát: A4
Vydanie: 1
Dostupnosť: Vypredané
Naša cena 10,93 €

Akcia: Diáre k nákupu nad 20 €

Viac informácií

Strážiť produkt Pridať do zoznamu

Viac o knihe Babičkina špajza nad zlato (Stanislava Preclíková Wurfl; Renato Magát)

Za čias našich starých a prastarých mám dobrú gazdinú hodnotili nielen podľa stavu domácnosti, ale aj podľa toho, ako bohato zásobila svoju špajzu rôznymi zaváraninami, kompótmi, konzervovanou zeleninou, prípadne výrobkami z mäsa. V posledných rokoch sa domáce konzervovanie z moderných domácností čoraz viac vytráca. Ľudia nemajú často čas ani chuť na prípravu domácich výrobkov, ich príprava je zdĺhavá a často veľmi náročná.

 

No nájdu sa však aj výnimky. Hoci je náš trh presýtený rôznymi konzervovanými i čerstvými potravinami od výmyslu sveta, predsa mnohé ženy na prípravu domácich zaváranín nezanevreli. Ľudia so záujmom o prírodu a zdravý životný štýl čoraz viac chápu to, aké úžasné je mať vlastnú záhradu a vypestovať si v nej doslova úrodu vitamínov. Jedným z výhod takéhoto prístupu je aj samostatnosť, nezávislosť od obchodných reťazcov, ktoré nám často ponúkajú menej kvalitné výrobky plné chemických konzervantov, farbív a aromatických prísad.

 

Vieme, že mnohí z Vás radi obetujú čas i námahu na prípravu domácich džemov, kompótov a iných dobrôt, ktoré môžete využiť počas celého roka. Ak sú z plodov, ktoré vyrástli vo vašej záhradke, ich hodnota sa ešte znásobuje. Budú aromatickejšie, chutnejšie a zdravšie.

 

Aj tí z vás, ktorí už majú s konzervovaním potravín skúsenosti, zaiste nájdu v tejto knižke mnoho nových a zaujímavých receptov a rád. Menej skúseným či úplným nováčikom odporúčame preštudovať si najprv úvodné kapitoly, aby sa im ich výrobky podarili a mohli byť spokojní s výsledkom svojho umenia – pretože príprava zaváranín, marmelád a rôznych iných dobrôt je naozaj umením.

 

Stručne z obsahu:

  • Ovocie
  • Zelenina
  • Huby
  • Mäso
  • Mrazenie

V tejto fantastickej knihe Babičkina špajza nad zlato nájdete receptúry na prípravu takých dobrôt ako napr.:

Jablkový kompót, Jahody v ríbezľovej šťave, Čerešne a slivky bez cukru, Čučoriedky prekladané s cukrom, Malinový kompót, Marhule šúpané, Jarabinový kompót, Ríbezľový kompót, Rebarbora, Ovocie naložené v octe a cukre – broskyne, citróny, dule, egreše, hrozno, hrušky, pomaranče, brusnice, ringloty,... Naložené v liehovine, pečené čaje – šípky v rume, dule v rume,... Džemy a marmelády, Lekváre, Ovocné výživy a rozvárky, Kandizované ovocie, Sušené ovocie, Ovocné rôsoly, Sirupy a mušty, Ovocné a iné likéry, Ovocné vína, Konzervovanie a uskladnenie zeleniny, Sterilizovaná zelenina, Konzervovanie bez sterilizácie, Sušená zelenina, Kvasená zelenina, Moderné zaváranie, Zbieranie a konzervovanie húb, Sušenie húb, Hubový výťažok, Huby v soli, Kvasené huby, Sterilizované huby, Konzervovanie mäsa, Obaly na mäsové konzervy, Sterilizácia mäsových konzerv, Zásady pri zmrazovaní potravín a ich skladovaní, Mrazenie ovocia, zeleniny, húb a mäsa... a mnoho ďalších neoceniteľných rád a receptov.

 

Recenzie

Zatvoriť
Program Jošua
Umenie podnikať

Naposledy prezerané Zrušiť históriu

Babičkina špajza nad zlato (Stanislava Preclíková Wurfl; Renato Magát)