Nákupný košík je prázdny.

Nakúpte za 49,00 € a máte dopravu ZDARMA
Prihlásenie
Zabudli ste heslo?
Ešte nemáte účet? Zaregistrujte sa. Registráciou získate:

  nákup bez nutnosti vypĺňania údajov
  prehľad o stave objednávok
  vernostný program

Registrácia
info@preskoly.sk
Kategórie
  Knihy beletria Jedlá a nápoje Národné, regionálne kuchárky

Poklady slovenskej kuchyne:Dolná Nitra, Horná Nitra, Tekov

od Silvia Pilková z vydavateľstva Ikar, a.s. 2013 SK jazyk

Poklady slovenskej kuchyne:Dolná Nitra, Horná Nitra, Tekov

od Silvia Pilková z vydavateľstva Ikar, a.s. 2013 SK jazyk

Autor: Silvia Pilková
Vydavateľstvo: Ikar, a.s.
Rok vydania: 2013
EAN: 9788055132280
ISBN: 978-80-551-3228-0
Počet strán: 192
Typ tovaru: Viazané knihy
Jazyk: slovenský
Rozmery: 110x220 mm
Žáner: Kuchárske knihy
Formát: A4
Vydanie: 1
Dostupnosť: Vypredané
Naša cena 8,16 €

Akcia: Diáre k nákupu nad 20 €

Viac informácií

Strážiť produkt Pridať do zoznamu

Viac o knihe Poklady slovenskej kuchyne:Dolná Nitra, Horná Nitra, Tekov (Silvia Pilková)

Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Osemdielna séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície predstavuje vybraté regióny a kompletná séria napokon obsiahne celé Slovensko. Nájdete tu recepty všeobecne známe a obľúbené, ale aj netradičné skvosty, ktoré autorka objavila v zapadnutých kútoch Slovenska alebo starých rodinných archívoch. Vyberiete si z jedál každodenných aj sviatočných, mäsitých aj bezmäsitých, slaných aj sladkých, ktoré nie sú len nostalgickým pohľadom na život našich predkov, ale plnohodnotnou súčasťou moderného jedálneho lístka. Pustite sa do varenia – slovenská kuchyňa má čo ponúknuť aj najväčším labužníkom!

Ukážka z textu

Ochutnajte:

Korýtko

1 starší chlieb
125 g bryndze, najlepšie májovej
100 g slaniny
1 klobása
150 g údeného kolena
2 lyžičky soli
2 lyžičky papriky

Zo staršieho okrúhleho chleba odkrojíme vrch, prípadne použijeme hrubý krajec, a do polovice vydlabeme striedku – vznikne tak akési korýtko. Dovnútra natlačíme bryndzu, slaninu pokrájanú nadrobno, trochu klobásy, údeného kolena a dochutíme soľou a mletou paprikou. Napichneme na ražeň a opekáme nad miernym ohňom

Recenzie

Zatvoriť
Trofej
Trinast

Naposledy prezerané Zrušiť históriu

Poklady slovenskej kuchyne:Dolná Nitra, Horná Nitra, Tekov (Silvia Pilková)