Nákupný košík je prázdny.

Nakúpte za 49,00 € a máte dopravu ZDARMA
Prihlásenie
Zabudli ste heslo?
Ešte nemáte účet? Zaregistrujte sa. Registráciou získate:

  nákup bez nutnosti vypĺňania údajov
  prehľad o stave objednávok
  vernostný program

Registrácia
02 / 44 633 762
Kategórie
  Knihy beletria Jedlá a nápoje Potravinárstvo, gastronómia

Kuriatko v kastrůlku

od Soňa Hudecová-Podhorná z vydavateľstva PhDr. Danica Janiaková - Kontakt 2012 SK jazyk

3,76 €
-25%

Kuriatko v kastrůlku

od Soňa Hudecová-Podhorná z vydavateľstva PhDr. Danica Janiaková - Kontakt 2012 SK jazyk

Autor: Soňa Hudecová-Podhorná
Vydavateľstvo: PhDr. Danica Janiaková - Kontakt
Rok vydania: 2012
EAN: 9788097105907
ISBN: 978-80-971059-0-7
Počet strán: 208
Typ tovaru: Pevná väzba bez prebalu, lesklá
Jazyk: slovenský
Rozmery: 187x265 mm
Žáner: Kuchárske knihy
Vydanie: 1
Tovar posielame do 3 pracovných dní
Objednajte dnes do 13:30 a tovar pravdepodobne odošleme v stredu 12.3.2025
5,- €*
-25%
Naša cena 3,76 €

Akcia: Diáre k nákupu nad 20 €

Viac informácií

Strážiť produkt Pridať do zoznamu

Viac o knihe Kuriatko v kastrůlku (Soňa Hudecová-Podhorná)

Gastronomické služby na Slovensku i v Čechách dobiehajú zameškané, zo šéfkuchárov sa utvára profesionálna špička a o kulinárske umenie, či už o oprášenú kuchyňu starých mám, trendové fusion, alebo spoznávanie neznámych etnických kuchýň, sa zaujíma čoraz viac amatérov. Rodia sa ďalšie a ďalšie relácie o varení, vychádzajú desiatky kuchárskych knižiek a časopisov pre laikov aj profesionálov. No prax ukazuje, že aj keď sú naše jazyky príbuzné, pri užšie špecializovanej slovnej zásobe z gastronómie už priemerná znalosť jedného či druhého jazyka nestačí. Profesionáli majú čoraz viac možností stretávať sa na školeniach a odborných súťažiach (kuchárskych, barmanských, baristických, carvingových), pretože ich spoločné organizovanie je efektívnejšie. Budúci majstri kuchári, barmani, baristi či someliéri však potrebujú dobre rozumieť slovnej zásobe oboch jazykov, keďže budú spolupracovať a nakupovať potraviny i nápoje od slovenských i českých firiem. Táto publikácia zapĺňa doterajšiu medzeru v slovníkovej literatúre a prináša prvý titul tohto druhu, ktorý dosiaľ na českom i slovenskom knižnom trhu chýbal.
Prvé vydanie Výkladového slovníka gastronómie prináša viac než 5 200 slovenských a českých výrazov z oblasti gastronómie. Pomáha tak laikom i profesionálom zorientovať sa v kuchyni oboch krajín a porozumieť slovám, ktoré sú v oboch jazykoch odlišné. Každý záujemca o kuchyne oboch národov môže vďaka tomuto slovníku ľahšie čerpať z kníh, časopisov i internetových stránok v češtine i slovenčine. Publikácia zároveň ponúka viac než klasický slovník - mnohé heslá sú doplnené o zaujímavé fakty, skúsenosti českých a slovenských profesionálov, recepty národných i regionálnych špecialít, starodávne výrazy a synonymá. Obsahuje aj názvy jedlých húb, riečnych i morských rýb a plodov mora, bylín a korenín, či druhov mäsa. Keďže je slovník koncipovaný obojstranne, má široké použitie a nájde si svojich čitateľov medzi laikmi i profesionálmi v Čechách aj na Slovensku.

Recenzie

Zatvoriť
Trofej
Umenie podnikať

Naposledy prezerané Zrušiť históriu

Kuriatko v kastrůlku (Soňa Hudecová-Podhorná)