Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology
od Ludmila Šilhánková z vydavateľstva Academia - nakladatelství 2009
Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology
od Ludmila Šilhánková z vydavateľstva Academia - nakladatelství 2009
Autor: | Ludmila Šilhánková |
Vydavateľstvo: | Academia - nakladatelství |
Rok vydania: | 2009 |
EAN: | 9788020017031 |
Počet strán: | 364 |
Typ tovaru: | Brožovaná bez prebalu, lesklá |
Jazyk: | český |
Rozmery: | 145x205x20 mm |
Žáner: | Biológia, Botanika |
ISBN: | 978-80-200-1703-1 |
Viac o knihe Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology (Ludmila Šilhánková)
Kniha zoznamuje čitateľa so základmi všeobecnej mikrobiológie s dôrazom na partie dôležité z hľadiska potravinárskeho priemyslu a biotechnológií. Zaoberá sa funkčné cytologickým nálezom mikroorganizmov, mechanizmom ich rozmnožovanie a výživy, základy ich metabolizmu a genetiky, základy imunológie a imunochemie, vplyvom vonkajších činiteľov na mikroorganizmy i významom jednotlivých druhov v potravinárskom a kvasnom priemysle. Publikácia je určená študentom vysokých i stredných škôl so zameraním na potravinárstvo.